Finał Akcji Wychodzę Ze Smogu! AKTUALIZACJA

Te święta są magiczne!

W ten wyjątkowy świąteczny dzień kończymy kampanię #WychodzęZeSmogu. Dla rodziny Mikołaja to wspaniałe święta! Wszystko dzięki wsparciu ludzi dobrych serc. Chcieliśmy podziękować wszystkim, którzy włączyli się w kampanię! Dzięki Wam uzbieraliśmy kwotę w wysokości 16 310,83 zł!!!!

Zaangażowało się wiele firm!

Za szczodrość i wielkie serca dziękujemy firmom partnerskim To właśnie dzięki Red Snake oraz ich innowacyjnemu i zeroemisyjnemu ogrzewaniu, Państwo Błaszczykowie bez obaw mogli zrezygnować z pieca węglowego, który szkodził zdrowiu ich synka. Folie grzewcze zostały zainstalowane przede wszystkim w podłodze, na czym zależało rodzicom Mikołajka. Wszystko po to, by chłopiec podczas rehabilitacji mógł leżeć komfortowo na ciepłym i twardym podłożu.

Połączenie systemu grzewczego Red Snake z instalacją fotowoltaiczną od Bruk-Bet Solar  i montażem, który przeprowadzi firma OZE Technik, pozwoli rodzinie zaoszczędzić na rachunkach za ogrzewanie i prąd. Każdy ma taką możliwość, dzięki przepisom, pozwalającym na magazynowanie energii elektrycznej w sieci, którą wyprodukowały nasze panele fotowoltaiczne.

Ciepło wyprodukowane przez folie grzewcze utrzyma piana PUR od firmy CELS , którą zamontowano na poddaszu, natomiast ocieplenie ścian zewnętrznych było możliwe, dzięki firmie Marbud Goleniów, która udostępniła materiały budowlane.

Dziękujemy za objęcie kampanii #WychodzęZeSmogu Patronatem Honorowym przez Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej oraz za sprawną weryfikację wniosku do programu Czyste Powietrze  i udzieloną dotacje w kwocie 4️⃣7️⃣ 7️⃣0️⃣0️⃣ zł od Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Szczecinie.

Sytuacja rodziny Mikołaja poruszyła serca wielu dobrych dusz, dlatego tuż po nowym roku chłopcy dostaną łóżka od firmy Śliwocki Home.