Głos Szczeciński wspiera kampanię!

Dziennikarze GS24 o losach rodziny

“Wady serca, nerek, stóp, wiotkość krtani, padaczka, ślepota korowa…to tylko niektóre jego dolegliwości” – tak w kilku słowach życie chorego Mikołaja opisuje portal GS24. Dziennikarze Głosu Szczecińskiego dobrze znają historie rodziny Państwa Błaszczyk. Wspierają każdą inicjatywę i gorąco im kibicują. Rehabilitacja Mikołaja przynosi już pierwsze efekty! Chłopiec zaczyna odzyskiwać wzrok. Jest to sukces wielu osób, które codziennie walczą o lepsze życie dziecka.

Potrzeb jest wiele

Rehabilitacje, turnusy, zabiegi…leczenie Mikołaja pochłania wszystkie oszczędności, dlatego tak ważna jest termomodernizacja starego i nieocieplonego domu. Po zamontowaniu folii grzewczych i instalacji fotowoltaicznej rodzina będzie mogła zapomnieć o rachunkach za ogrzewanie oraz prąd, a zaoszczędzone pieniądze przeznaczą na leczenie synka. Samo ocieplenie budynku również jest ważne. Dzięki dobrze wykonanej izolacji zniwelowane zostanie ryzyko powstania wilgoci, a co za tym idzie pleśni i grzybów, które są bardzo niebezpieczne dla zdrowia chorego chłopca.

Możesz pomóc!

Nie czekaj, dołącz do zbiórki już teraz! Wykonaj przelew na dowolną kwotę z opisem „Wychodzę Ze Smogu” poprzez naszą zakładkę „Wesprzyj nas”

👉 WESPRZYJ NAS

lub dołącz do zbiórki na Facebooku

👉 ZBIÓRKA NA FACEBOOK

To od Ciebie zależy przyszłość rodziny.

Dowiedz się więcej o Mikołaju i jego rodzinie: https://fundacjaczystepowietrze.pl/genre/wychodze-ze-smogu/