Pierwsze zebranie rady Programowej TOGETAIR

W Ministerstwie Klimatu spotkali się przedstawiciele strony rządowej, naukowcy, przedsiębiorcy, samorządowcy oraz członkowie fundacji i ruchów na rzecz ekologii w ramach pierwszego zebrania Rady Programowej Szczytu Klimatycznego TOGETAIR.

Spotkanie było zapowiedzią wydarzenia, które odbędzie się online w dniach 22-24 czerwca 2020 w formie otwartej transmisji video. Sygnał będzie nadawany ze studia zbudowanego w centrum biznesowym, gdzie spotkają się paneliści, prelegenci i media. Internauci będą mogli oglądać relacje z debat i wywiadów w czasie rzeczywistym na stronach internetowych patronów oraz na stronie wydarzenia www.togetair.eu.

Szczyt jest neutralną przestrzenią do dyskusji ponad podziałami dla polityków, działaczy, instytucji, spółek publicznych i firm prywatnych, aby mogły wspólnie wypracować stanowiska oraz rekomendacje, które pozwolą razem zadbać o środowisko naturalne.
W trakcie trzech dni odbędzie się 10 debat tematycznych, szereg wystąpień i prelekcji branżowych oraz trzy loże prasowe, podczas których dziennikarze będą komentować i podsumowywać wnioski, które paneliści wypracowali w trakcie dyskusji.

Uczestnictwo w wydarzeniu online jest bezpłatne.

Przeczytaj cały artykuł: https://www.togetair.eu/aktualnosci/togetair-razem-dla-klimatu-i-gospodarki