Szczyt klimatyczny TOGETAIR – razem dla klimatu

Dlaczego tak bardzo zależy nam na Tobie? Bo bez Ciebie możemy wołać, krzyczeć i wymachiwać sztandarami z napisem ekologia, ale poza krótkotrwałym szumem medialnym nie zyskamy nic więcej. Tylko że nie o to nam chodzi.

Jako Fundacja Czysta Powietrze zaczynaliśmy od działań na rzecz wymiany pieców-kopciuchów, które powodują smog w naszych miastach i miasteczkach. I wiemy, że zmiana jakości powietrza, którą odczują wszyscy, możliwa jest dzięki tej pracy u podstaw: rozmawiania z ludźmi i przekonywania ich, że to ma sens.

Dziś chcemy trafić do Ciebie. Pokazać, co robimy, i zachęcić Cię do małych zmian, które w skali przełożą się na makroefekt.  A może nawet sprawić, byś swymi działaniami zaczął inspirować innych do podobnych zmian. Dlatego właśnie RAZEM znaczy dla nas #tyteż.

Do naszej kampanii zaprosiliśmy tych, których możliwości, działania i zasoby mogą w tym pomóc: przedstawicieli ministerstw, marszałków województw, prezydentów miast i burmistrzów, reprezentantów biznesu, lokalnych społeczności i ruchów ekologicznych. Bo RAZEM znaczy dla nas także: bez względu na podziały polityczne i różnice światopoglądów.

Więcej informacji znajdziesz na: https://www.togetair.eu/