Wizyta Radia Szczecin w domu Mikołaja

Rodzina Mikołaja ugościła dziennikarzy Radia Szczecin

Przedstawiciel naszej Fundacji i rodzina Państwa Błaszczyk gościli wczoraj Radio Szczecin w domu objętym akcją #WychodzęZeSmogu. Podczas wizyty Pani Anna wraz z mężem Edwardem opowiedzieli dziennikarzom o chorobie syna i jego potrzebach. Największą z nich jest w tej chwili termomodernizacja domu, w którym mieszkają. Choroba Mikołaja nie pozwalała na to, aby piec węglowy, który dotąd posiadali, nadal ogrzewał ich dom. Powodem są przede wszystkim efekty uboczne związane ze stosowaniem paliwa stałego, czyli rakotwórcze substancje uwalniające się podczas procesu spalania.

Dodatkowo po wykonanym audycie energetycznym w domu Państwa Błaszczyk, okazało się, że przez nieprawidłowo wykonaną izolacje domu, utrata ciepła jest spora, a co za tym idzie, koszty eksploatacyjne rosną.

Jak przebiegła wizyta dziennikarzy możecie zobaczyć na stronie Radia Szczecin: http://bit.ly/RadioSzczecinWizytaUMikolaja

Projekt #WychodzęZeSmogu

6 listopada ruszyła zbiórka dla rodziny Mikołaja, która ma na celu zmodernizowanie domu w taki sposób, by stał się ekologiczny, energooszczędny i pozbawiony rachunków za prąd i ogrzewanie. Zaoszczędzone pieniądze rodzina będzie mogła przeznaczać na leczenie Mikołajka.

Możesz pomóc!

Wielkimi krokami zbliża się zima, a rodzina Mikołaja potrzebuje ciepłego schronienia. Nie czekaj, dołącz do zbiórki już teraz! Wykonaj przelew na dowolną kwotę z opisem “Wychodzę Ze Smogu” poprzez naszą zakładkę “Wesprzyj nas”

👉 WESPRZYJ NAS

lub dołącz do zbiórki na Facebooku