Darmowe Ogrzewanie Słoneczne

Inteligentne folie grzewcze połączone z własną elektrownią słoneczną to komfortowy, ekologiczny i ekonomiczny system grzewczy.  Darmowe Ogrzewanie Słoneczne pozwala zredukować rachunki za ogrzewanie do 0 zł.

Bilansowanie energii

Czym jest Darmowe Ogrzewanie Słoneczne?

To system składający się z dwóch elementów:

Fotowoltaiki, czyli własnej elektrowni słonecznej oraz folii grzewczych – inteligentnego ogrzewania zasilanego prądem.

Dzięki bilansowaniu energii, latem możemy wyprodukować ze słońca nadwyżki prądu, które zimą wykorzystujemy do ogrzania domu.

Ogrzewanie zasilane energią odnawialną, jest rozwiązaniem ekologicznym i bardzo oszczędnym.

Opis technologii

Nowoczesne Folie Grzewcze

Folie grzewcze choć zaawansowane technologicznie, są proste w budowie, dzięki czemu ich żywotność jest taka sama jak instalacji elektrycznej, która poprawnie zainstalowana jest bezawaryjna. Co za tym idzie system wyróżnia się:

• brakiem serwisów
  • 25 letnią gwarancją

Folie grzewcze pozwalają na pełną swobodę aranżacji wnętrz.  Po zamontowaniu w podłodze, suficie lub ścianie są niedostrzegalne, nie zajmują dodatkowego miejsca. Każde pomieszczenie, to osobna strefa grzewcza, z indywidualnym termostatem. Użytkownicy mogą sterować ogrzewaniem w każdym pokoju, z telefonu.

Jak to działa?

Ogrzewanie podczerwienią

Ciepło z folii grzewczych najpierw ogrzewa wszelkie obiekty w pomieszczeniu, które wtórnie ogrzewają powietrze. Tym samym, czas i ilość energii wprowadzonej do systemu grzewczego jest kilkakrotnie niższa, niż w tradycyjnym ogrzewaniu.

Fotowoltaika

Słońce dla Twojego domu

Energia wyprodukowana ze słońca może zaspokoić wszystkie potrzeby energetyczne naszego domu: oświetlenie, sprzęty RTV i AGD oraz ogrzewanie.

Wystarczy dobrać odpowiednią liczbę modułów, na podstawie charakterystyki energetycznej domu, która wskazuje ile w domu będziemy zużywać energii.

Zazwyczaj moduły montowane są na dachu domu. Dzięki inwenterowi możemy codziennie obserwować ile nasza „mała elektrownia” wyprodukowała prądu.

Darmowe Konsultacje

Skorzystaj z darmowych konsultacji!

Jak uzyskać dotację na wymianę starego źródła ciepła?

W ramach programu Czyste Powietrze możesz otrzymać dofinansowanie na wymianę nieekologicznego pieca w wysokości nawet do 90%. Napisz lub zadzwoń do Fundacji Czyste Powietrze, a uzyskasz bezpłatną poradę jak zdobyć zwrot za nowy system grzewczy!

Darmowe Ogrzewanie Słoneczne

Dom przyszłości, to budynek inteligentny, energooszczędny, samowystarczalny. Bez komina i trujących substancji emitowanych do atmosfery. Produkujący energię do zasilenia ogrzewania i całego gospodarstwa domowego oraz elektromobilności.

• wysoka sprawność
  • wysoka wydajność
  • oszczędność
  • bezobsługowe
  • komfort
  • ekologiczne
  • odnawialne źródła energii
  • brak serwisów ogrzewania

Połączenie folii grzewczych i fotowoltaiki ma wiele korzyści

Wysoka sprawność

Sprawność folii grzewczych to ponad 99%, praktycznie cała energia dostarczana do folii grzewczej jest zamieniana na ciepło

Zdrowie

Optymalna wilgotność,
idealny komfort przyjazny alergikom

Oszczędność

Dzięki własnej produkcji energii z fotowoltaiki, która zasila folie grzewcze, rachunki za ogrzewanie spadają nawet do 0zł

Komfort

Folie grzewcze są bezawaryjne,
bezobsługowe i łatwe w sterowaniu np. za pomocą telefonu

Rekomendowany Partner
Fundacji Czyste Powietrze

Red Snake to lider folii grzewczych w Polsce – ogrzewania elektrycznego, które w połączeniu z energią odnawialną z fotowoltaiki jest najbardziej ekonomicznym i komfortowym systemem grzewczym dostępnym na rynku. Misją marki jest zapewnienie pierwotnych potrzeb w dobie pełnej automatyzacji i cyfryzacji. Kierunkiem działań jest tworzenie rozwiązań maksymalnie służących człowiekowi i środowisku.