O Fundacji

Fundacja Czyste Powietrze powstała po to, by zapobiegać zagrożeniom, jakie niesie ze sobą zanieczyszczenie powietrza. Smog to problem globalny, jednak w skali Europy, Polska wypada najgorzej, osiągając najwyższy poziom stężenia szkodliwych pyłów i związków chemicznych. Naszą misją jest odwrócenie tej tendencji. Zrealizujemy ją poprzez propagowanie proekologicznych postaw i wspieranie działań powstrzymujących emisję trujących zanieczyszczeń do atmosfery.

Skontaktuj się

• Budowanie świadomości ekologicznej
  • Walka z ubóstwem energetycznym
  • Edukacja ekologiczna
  • Akcje charytatywne
  • Warsztaty i szkolenia
  • Bezpłatna pomoc w uzyskaniu rządowego wsparcia z programu „Czyste Powietrze”
  • Bezpłatna pomoc prawna
  • Doradztwo energetyczne

Misja

Jesteśmy prawdopodobnie ostatnim pokoleniem, które może zapobiec katastrofie ekologicznej. Smog stanowi śmiertelne zagrożenie dla człowieka. Aby uniknąć jego nieodwracalnych skutków, pragniemy działać na rzecz ograniczenia produkcji do atmosfery szkodliwych związków chemicznych i pyłów, które powstają m.in. poprzez spalanie w domowych piecach: węgla, drewna i śmieci.

Naszym priorytetem jest pomoc osobom dotkniętym ubóstwem energetycznym.

Nasz cel

Celem naszej Fundacji jest budowanie ekologicznej świadomości społecznej, promowanie przyjaznych dla środowiska rozwiązań i kreowanie innowacyjnych działań chroniących zdrowie i życie przed szkodliwym wpływem zanieczyszczeń powietrza.

Co robimy

Działamy w interesie wszystkich osób narażonych na ryzyko niebezpiecznych skutków smogu, a także z myślą o przyszłych pokoleniach, które pragniemy uchronić przed chorobami wywołanymi przez smog oraz przedwczesną śmiercią.

Masz pytania?
skontaktuj się
z nami!

Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej na temat naszej pracy, w jaki sposób możemy Ci pomóc, wypełnij formularz, a my postaramy się dać wyczerpującą odpowiedź.