POLITYKA PRYWATNOŚCI

Definicje.

Dla potrzeb polityki prywatności stosujemy następujące definicje oznaczeń użytych w jego treści:

3. a) sesyjne, które są przechowywane na Twoim urządzeniu i pozostają tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki, kiedy następuje trwałe ich usunięcie z pamięci tego urządzenia; pliki sesyjne są bezpieczne, gdyż nie pozwalają na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Twojego urządzenia,
  4. b) trwałe, które są przechowywane na Twoim urządzeniu i pozostają tam do momentu ich skasowania; w porównaniu do plików sesyjnych zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie Twojego urządzenia nie powoduje ich usunięcia; pliki trwałe również są bezpieczne, gdyż nie pozwalają na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Twojego urządzenia.

1. a) dostosowania zawartości stron internetowych serwisu do Twoich potrzeb oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych serwisu, w zakresie ich funkcjonalności,
  2. b) zbierania ogólnych i anonimowych danych statycznych, tworzenia anonimowych statystyk za pośrednictwem narzędzi analitycznych, które pomagają nam zrozumieć, w jaki sposób wszyscy Użytkownicy serwisu korzystają z niego, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  3. c) prezentowania przekazów reklamowych dostosowanych do Twoich potrzeb.

Możesz samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do Twojego urządzenia. Zmiany ustawień dokonuje się za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików Cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej czy te informować o ich każdorazowym zamieszczeniu Cookies na Twoim urządzeniu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Pamiętaj, że możesz w każdej chwili usunąć pliki Cookies korzystając z dostępnych funkcji w używanej przeglądarce internetowej.