Wspieraj nas w walce o czyste powietrze!

POMÓŻ NAM POWSTRZYMAĆ EMISJĘ TRUJĄCYCH ZANIECZYSZCZEŃ ORAZ ZBUDOWAĆ ŚWIADOMOŚĆ EKOLOGICZNĄ WŚRÓD SPOŁECZEŃSTWA

KONTO: 34 1750 0012 0000 0000 4098 3058

Kampania #WychodzęZeSmogu

Od teraz możesz wesprzeć zbiórkę na termomodernizacje domu rodziny Mikołaja, wykonujac przelew na dowolną kwotę z opisem „Wychodzę Ze Smogu”. Więcej informacji na temat kampanii znajdziesz w naszych aktualnościach.

Wesprzyj nas

WYBIERZ KWOTĘ

Przekaż 1% podatku

Przekazując 1% na Fundację Czyste Powietrze, walczysz ze smogiem!

Wpisz w rozliczenie roczne PITnr KRS: 377928 oraz cel szczegółowySTOP SMOG

Konsekwentnie działamy na rzecz ochrony jakości powietrza w naszym kraju. Bezpłatnie pomagamy Polakom w uzyskaniu dofinansowania na ekologiczne źródła ciepła, edukujemy i zmieniamy ich złe nawyki na ekologiczne praktyki.

Uzyskane środki pozwolą nam realizować nasze statutowe cele, a Ty będziesz mógł oddychać świeżym, czystym powietrzem. Naszą misją jest zapobieganie ekologicznej katastrofie i nieodwracalnym skutkom produkcji do atmosfery szkodliwych związków chemicznych, przez które każdego roku przedwcześnie umiera blisko 45 tys. Polaków.

Teraz możesz wypełnić pit online: www.podatki.gov.pl

1. W każdym z formularzy (PIT-28, PIT-37, PIT-36, PIT-36L, PIT-38) znajdź odpowiednią rubrykę w sekcji tzw. informacji uzupełniających np. w PIT-37 będą to pola numer 123 i 124.
  2. Do ich wypełnienia potrzebujesz numer KRS (377928) oraz Cel szczegółowy: STOP SMOG.
  3. Jeśli Twoje dochody zostały rozliczone przez organ rentowy na rozliczeniu PIT-40A, aby przekazać 1% złóż oświadczenie PIT-OP.

Wspieraj nas przy okazji zakupów w sklepach internetowych razem z FaniMani.

To nic nie kosztuje, robisz zakupy tak jak zwykle, a Fundacja otrzymuje darowiznę w wysokości średnio 2,5% od wartości twoich zakupów.

Planując zakupy w Internecie, wejdź na stronę sklepu przez fanimani.pl. Korzystaj z oferty ponad 1030 sklepów internetowych i wspieraj walkę ze smogiem!

Ustaw przypominajkę i już w wynikach wyszukiwania zobaczysz, który sklep umożliwi Ci wsparcie wybranej przez Ciebie organizacji.