Czyste powietrze,

Porozmawiamy?

Więcej o kampanii

O kampanii Czyste powietrze

„Dla dobrej, sąsiedzkiej atmosfery Ty też porozmawiaj o Czystym Powietrzu".

To kampania cross mediowa, która ma na celu wzbudzić społeczną dyskusję na temat klimatu, ekologii, środowiska ale przede wszystkim działań i dostępnego wsparcia na rzecz czystego powietrza. Wciąż wiele mitów krąży na temat smogu, jego przyczyn i skutków. W ramach kampanii obalamy nieprawdziwe przekonania o opłacalność zmiany ogrzewania na ekologiczne.

Kampania prowadzona jest za pomocą spotów telewizyjnych w stacjach ogólnopolskich oraz stacjach regionalnych, w mediach społecznościowych, w internetowych portalach informacyjnych, w prasie lokalnej i ogólnopolskiej, jak również na zewnętrznych nośnikach reklamy.

Zaangażowani zostaną eksperci z zakresu edukacji ekologicznej, którzy w przejrzysty, prosty i przekonujący sposób będą przedstawiaćm korzyści płynące ze zmiany źródeł ogrzewania i poprawy efektywności energetycznej budynku oraz walki o czyste powietrze zarówno w naszej najbliższej okolicy, jak i w skali globalnej.

Skorzystaj z Programu Czyste Powietrze